Behandling av tørre øyne

Tørre øyne og symptomer

Tørre øyne kan være plagsomt og ubehagelig, og det er viktig å kjenne til symptomene. Vanlige tegn på tørre øyne inkluderer uklart eller redusert syn, røde øyne, rennende øyne og smerter i eller bak øyet. Mange beskriver også følelsen av sårhet eller sand i øynene, samt en pressfølelse bak øynene. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kan det være lurt å søke hjelp.

 

Mulige årsaker til tørre øyne

Tørre øyne kan ha flere årsaker, og det er viktig å forstå hva som kan ligge bak dette vanlige problemet. Noen vanlige årsaker inkluderer langvarig eksponering for skjermer, bruk av kontaktlinser og tørt inneklima. Imidlertid kan også underliggende medisinske tilstander som Sjøgrens syndrom, ulike hudsykdommer som atopisk eksem og rosacea, spille en rolle i utviklingen av tørre øyne.

 

Hvordan behandle tørre øyne

Behandling av tørre øyne kan variere avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av plagene. Volvat Orbita Øyelegesenter tilbyr omfattende utredning og behandling for tørre øyne. Vi har avtale med Helse Sør-Øst for utredning og behandling av tåreveisproblematikk, noe som betyr at vi utfører behandlinger på vegne av den offentlige helsetjenesten. Som pasient trenger du kun å betale egenandel (barn behandlet kostnadsfritt), på samme måte som ved et offentlig sykehus. Vi er stolte av vår korte ventetid og har erfarne øyeleger med lang erfaring.

 

Mulige behandlingsalternativer

Sondering og skylling av tåreveiene

Hvis du plages med overdreven tåreflod, kan øyelegene våre velge å utføre en sondering og skylling av tåreveiene for å påvise eventuelle innsnevringer som kan være årsaken til problemene. Noen ganger kan dette alene løse problemet.

Silikondren for større innsnevringer

Ved mer alvorlige innsnevringer kan det være nødvendig å plassere et silikondren i tåreveien etter sondering. Dette drenet bidrar til bedre tåredrenasje og fjernes vanligvis etter noen uker.

IRPL-behandling for Meibomsk kjerteldysfunksjon (MGD)

Den nyeste behandlingen for MGD er IRPL (Intense Regulated Pulse Light). Denne innovative behandlingen stimulerer meibomske kjertler i øyelokkene til å produsere bedre fettstoffer som hindrer at tårene fordamper, og øynene blir tørre. Effekten av IRPL-behandlingen er kumulativ, og det anbefales vanligvis minst tre behandlinger med noen ukers mellomrom.

Tårepunktsplugger

For de som lider av tørre øyne, kan øyelegene våre anbefale en enkel og ofte effektiv behandling der små «plugger» plasseres i tåreveienes åpninger for å redusere tårevæskens drenering fra øynene. Disse pluggene kan være midlertidige og løse seg opp av seg selv etter noen få uker eller permanente og fjernes når det er nødvendig.

 

Volvat Orbita Øyelegesenter – din partner for øyebehandling

Vi samarbeider med Helse Sør-Øst for utredning og behandling av tåreveisproblemer, og dette betyr at vi utfører behandlinger på vegne av den offentlige helsetjenesten. Hos Volvat Orbita Øyelegesenter kan du forvente kort ventetid, lang erfaring og behandling av erfarne øyeleger. Ta det første skrittet mot å gjenopprette synsklarheten og selvtilliten din ved å kontakte oss i dag for en grundig vurdering av dine øyeutfordringer. Vi er her for å hjelpe deg med å se verden klarere.

Bestill øyelegetime uten henvisning