Behandling av øyelokkproblemer

Innovervrengt øyelokk (entropion)

Dette er en tilstand, som er mest vanlig hos eldre personer, men som også kan forekomme hos yngre mennesker, gjerne etter skader eller kroniske betennelser. Volvat Orbita øyelegesenter tilbyr effektiv behandling, for å redusere ubehag og forhindre ytterligere komplikasjoner.

Med alderen kan endringer i vevet rundt øynene føre til at nedre øyelokk vrenges innover slik at øyevippene kommer i kontakt med hornhinnen. Dette kan resultere i rødhet, smerte, økt tåreflod og i alvorlige tilfeller, hornhinnebetennelse.

Utovervrengt øyelokk (Ektropion)

Utover-vrengt øyelokk, kjent som ektropion, er en øyelokk-komplikasjon der nedre øyelokk vender utover, ofte som et resultat av aldersrelatert vevssvekkelse eller ansiktslammelse. Denne tilstanden kan også av og til forårsakes av arrdannelse i huden under øyet, som følge av tidligere skader eller traumer.

Når øyelokket ikke ligger inntil øyet, fører det til ineffektiv drenering av tårevæsken gjennom tåreveiskanalen. Resultatet er ofte økt tåreflod og sårhet i huden rundt øynene.

Diagnose og behandling

Ved Volvat Orbita Øyelegesenter diagnostiserer og behandler øyelegene ulike øyelokk- komplikasjoner. Behandlingen er primært kirurgisk, der vi korrigerer de underliggende årsakene. Operasjonen tar rundt 45 minutter og utføres under lokalbedøvelse, med lav risiko for postoperativ blødning eller infeksjon.

Etter operasjonen

Pasienter oppfordres til å bruke antibiotisk salve daglig i en periode etter operasjonen og kan oppleve litt ubehag, som kan håndteres med smertestillende tabletter som Paracetamol. Stingene fjernes vanligvis etter 1-2 uker, og det er minimal risiko for synlige arr.

Prognose

Med riktig behandling av de ovenfor beskrevne øyelokkproblemene, kan de fleste pasienter forvente en betydelig forbedring i både komfort og synskvalitet.

Volvat Orbita Øyelegesenter – din partner for øyebehandling

Hos Volvat Orbita Øyelegesenter kan du forvente kort ventetid, lang erfaring og behandling av erfarne øyeleger. Du kan bruke din helseforsikring, og du trenger ikke henvisning for behandling. Kontakte oss i dag for en grundig vurdering av dine synsutfordringer. Vi er her for å hjelpe deg med å se verden klarere.

Bestill øyelegetime uten henvisning