Behandling av grå stær

Har du lagt merke til uklarhet i synet og lurer du på om du har grå stær? Hos Volvat Orbita Øyelegesenter, gir vi deg de svarene du trenger for å gjenvinne klarheten i ditt syn og din livskvalitet.

Hva er grå stær?

Grå stær, også kjent som katarakt, er en vanlig aldersrelatert øyesykdom som gradvis påvirker synet. Denne tilstanden fører til uklarheter i øyets linse, som er avgjørende for å fokusere lyset på netthinnen. Resultatet? Dårligere syn, både på avstand og nærme, og muligens en økning i nærsynthet.

Hvordan merker jeg at jeg har fått grå stær?

Grå stær gir typisk symptomer som redusert syn, «tåkesyn,» og problemer med å lese eller se klart i dårlige lysforhold. Noen pasienter merker at de ser bedre når lyset er dempet, da større pupiller slipper mer lys gjennom den uklare linsen.

Kan man bli kvitt grå stær?

Heldigvis kan grå stær behandles effektivt! Volvat Orbita Øyelegesenter har ekspertisen og erfaringen som trengs for å hjelpe deg med å gjenopprette synsskarpheten. Vi tilbyr moderne kirurgiske inngrep som fjerner den uklare linsen og erstatter den med en myk, kunstig linse. Dette smertefrie inngrepet utføres under dråpebedøvelse og tar vanligvis bare omtrent 15 minutter.

Når bør det opereres?

Tradisjonelt måtte man vente til katarakten var «moden» før operasjon, men nå er det ikke lenger nødvendig. Hos Volvat Orbita Øyelegesenter anbefaler vi at du vurderer operasjon så snart grå stær begynner å påvirke din livskvalitet. Våre erfarne kirurger vil evaluere dine symptomer og sammen med deg avgjøre det beste tidspunktet for operasjonen.

Hva er årsaken?

Grå stær kan skyldes flere faktorer, inkludert aldring, langvarig eksponering for ultrafiolett lys, tobakksrøyking, diabetes, øyebetennelser, skader og genetisk predisposisjon. Det er viktig å være oppmerksom på disse risikofaktorene og søke profesjonell hjelp når symptomer oppstår.

Volvat Orbita Øyelegesenter – din partner for øyebehandling

Hos Volvat Orbita Øyelegesenter kan du forvente kort ventetid, lang erfaring og behandling av erfarne øyeleger. Du kan bruke din helseforsikring, og du trenger ikke henvisning for behandling. Ta det første skrittet mot å gjenopprette synsskarpheten din ved å kontakte oss i dag for en grundig vurdering av dine synsutfordringer. Vi er her for å hjelpe deg med å se verden klarere.

Bestill øyelegetime uten henvisning