Behandling av flytere (floaters) i synsfeltet

Har du noen gang lagt merke til små flytende flekker i synsfeltet ditt? Eller kanskje du har hørt om netthinneavløsning og lurer på hvordan du kan oppdage det tidlig? Hos Volvat Orbita Øyelegesenter har vi svarene du søker.

Hva er flytere i øyet?

Flytere i synsfeltet er små uklarheter som mange opplever, spesielt med alderen. De skyldes endringer i glasslegemet i øyet, en gelémasse som fyller den bakre delen av øyet. Med alderen blir denne geléen mer flytende, og kollagentrådene klumper seg sammen, noe som fører til at disse uklarhetene blir synlige, spesielt mot en lys bakgrunn.

Hvordan bli kvitt flytere i øyet?

Selv om flytere er et vanlig fenomen, kan de være forstyrrende for noen. Det er viktig å forstå at de fleste flytere er ufarlige og ikke krever behandling. Men hvis du opplever en plutselig økning i antall flytere, bør du oppsøke en øyelege for en grundig undersøkelse.

Netthinnesykdommer: Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

AMD påvirker sentralsynet og kan deles inn i to typer: våt og tørr. Våt AMD er mer alvorlig og kjennetegnes av lekkasje fra blodårer under makula. Tørr AMD er mer vanlig og kjennetegnes av gradvis forverring av sentralsynet.

Hvordan merker man netthinneavløsning?

Netthinneavløsning er en alvorlig tilstand der netthinnen løsner fra øyet. Tidlige tegn kan inkludere kraftige lysglimt, en plutselig økning i flytere, eller en følelse av at en gardin trekkes over deler av synsfeltet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke en øyelege umiddelbart.

Kan en optiker se om man har netthinneløsning?

Ja, en optiker kan oppdage tidlige tegn på netthinneavløsning under en rutinemessig øyeundersøkelse. Men ved mistanke om en slik tilstand, vil de henvise deg til en øyelege for videre utredning og behandling.

Volvat Orbita Øyelegesenter – din partner for øyebehandling

Hos Volvat Orbita Øyelegesenter kan du forvente kort ventetid, lang erfaring og behandling av erfarne øyeleger. Du kan bruke din helseforsikring, og du trenger ikke henvisning for behandling. Kontakte oss i dag for en grundig vurdering av dine synsutfordringer. Vi er her for å hjelpe deg med å se verden klarere.

Bestill øyelegetime uten henvisning