Behandling av etterstær

Hva er etterstær?

Flytere i synsfeltet er små uklarheter som mange opplever, spesielt med alderen. De skyldes endringer i glasslegemet i øyet, en gelémasse som fyller den bakre delen av øyet. Med alderen blir denne geléen mer flytende, og kollagentrådene klumper seg sammen, noe som fører til at disse uklarhetene blir synlige, spesielt mot en lys bakgrunn.

Hvordan merker man etterstær?

Selv om flytere er et vanlig fenomen, kan de være forstyrrende for noen. Det er viktig å forstå at de fleste flytere er ufarlige og ikke krever behandling. Men hvis du opplever en plutselig økning i antall flytere, bør du oppsøke en øyelege for en grundig undersøkelse.

Behandling hos Volvat Orbita

AMD påvirker sentralsynet og kan deles inn i to typer: våt og tørr. Våt AMD er mer alvorlig og kjennetegnes av lekkasje fra blodårer under makula. Tørr AMD er mer vanlig og kjennetegnes av gradvis forverring av sentralsynet.

Kan etterstær komme flere ganger?

Netthinneavløsning er en alvorlig tilstand der netthinnen løsner fra øyet. Tidlige tegn kan inkludere kraftige lysglimt, en plutselig økning i flytere, eller en følelse av at en gardin trekkes over deler av synsfeltet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke en øyelege umiddelbart.

Volvat Orbita Øyelegesenter – din partner for øyebehandling

Hos Volvat Orbita Øyelegesenter kan du forvente kort ventetid, lang erfaring og behandling av erfarne øyeleger. Du kan benytte din helseforsikring, og du trenger ikke henvisning for behandling. Kontakt oss i dag for en grundig vurdering og diskutere den beste behandlingsplanen for dine øyne.

Bestill øyelegetime uten henvisning